“Moja komšinica ima 57 godina, a njena stopala su kao kod dvadesetogodišnje djevojke, evo zašto”

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

“Moja komšinica ima 57 godina, a njena stopala su kao kod dvadesetogodišnje djevojke”, tvrdi autorica portala “uspesnazena.com”, i predlaže recept te gospođe.

Na početku, ispucale pete su samo estetski problem, ali ako se ne tertiraju, pukotine postaju sve dublje te se javlja bol, dok zbog prljavštine koja se u njima nakuplja može doći i do infekcije. Zato je potrebno što prije reagovati.

Zadebljanje na stopalima koje dovodi do smanjenja cirkulacije i elastičnosti se pojavljuje zbog viška mrtve kože.

Kako bi je se riješili koristite kamen plovućac ili turpiju. To je najbolje uraditi nakon tuširanja ili kupke kada je koža mekana.

Mrtvu kožu nikako ne smete uklanjati oštrim predmetima pošto uklanjanje previše kože može dovesti do infekcije.

Nakon uklanjanja mrtve kože, stopala treba njegovati kako bi se koža odmorila od tretmana. Za to su najpogodnije raznorazne kreme. Tu dolaze u obzir hidratantne kreme, ali i razni pripravci koje možete sami kod kuće napraviti.

Maslinovo ili kokosovo ulje je vrlo korisno u oporavku kože, dovoljno ga je samo nanijeti na stopala kružnim pokretima te ostaviti tako neko vrijeme.

Za kraj, priuštite sebi kupku za stopala u koju možete staviti maslinovo ulje, cvijet lipe ili ruzmarin koja će vam pomoći u cirkulaciji.

Zapamtite, ispucale pete mogu dovesti do raznih problema. Pravilnom i redovnom njegom vaša će stopala ostati lijepa i zdrava.

loading...

Leave a Reply